Hakim nganakake instruktur pangurus Trump kanggo ngetokake pelamar asylum

A hakim Federal ana suwene kanggo panyapa administrasi The kanggo laku Kebangsaan sawijining, wektu iki dhawuh pemerintah kanggo lali kamungkinan saka uculé saka wong golek asylum.
tuntutan hukum iki saiki revoked sadurungé laku misahaké kulawargané ing tapel wates, nanging mbantah negoro ing kawicaksanan sing ngasilaken ing misahake dakpandumi boten uwal manungsa waé saka hakim sing mutusaké cilik.
“Amarga ing acara iki sasi kanggo njlentrehake pitakonan saka carane bangsa iki bakal nambani sing teka kanggo kita gisik seeking pangayoman nggawe debat gedhe,” wrote US Distrik Judge James Boasberg ing garis opening kang wicara. 38 kaca pendapat.

Apa sing disebabake ing kasus iki yaiku penahanan pendatang tanpa izin sing njaluk asylum ing AS. Hukum sanalika padha pass evaluasi dhisikan, lagi wiwit sing pemerintah kudu nggawe kaputusan individu apa pengungsi kudu dirilis utawa nahan, miturut kawicaksanan pamaréntah saiki.
tuntutan hukum iki diajukake dening klompok wong golek asylum sing ngomong padha setuju kanggo Interview minimal dibutuhake, nanging kandha yèn tinimbang mengkono evaluasi individu, administrasi The wis “nglarang parole kanggo saklawasé kabeh wong golek asylum adhedhasar Nyegah ing Kantor Lapangan ing limang (Kebangsaan lan khusus nglaksaknano ). ”
Boasberg dhawuh sampurna kanggo tindakake privasi ing buku, sing ateges kabeh wong golek asylum kudu mandhiri kanggo risiko pesawat utawa bebaya kanggo umum nalika panentu apa padha bakal dirilis ketundha nyoba. imigrasi lengkap ing pratelan sampeyan.
“Pamrih iki ora ngasilake nanging nggawe tanggung jawab pamarentah kanggo kawicaksanan dhewe, sing saiki wis dihormati luwih akeh amarga disobedience tinimbang penegak hukum,” tulis Boasberg.
administrasi Trump wis dawa ngritik apa sing diarani “penahanan lan mardika”: release saka pengungsi sing nahan nalika ngenteni nyoba sing uga kanggo sasi utawa taun ing mangsa. Panguwasa wis nyoba nggolek maneh para imigran maneh, kayata resort pungkasan kanggo gawe uwong ngadili para hakim kanggo ngurangi watesan babagan suwene keluarga kanthi anak bisa mandheg.
Nanging pamaréntahan Trump wis entuk akeh kemunduran ing pengadilan kanggo nindakake agenda imigrasi sing agresif.
Boasberg nyathet yen para pencari suaka nyathet yen tingkat parole kanggo para imigran sing padha karo situasi padha nyedhak saka 90% nganti meh nol. “(Pemerintah bisa pratelan sing Directive ICE tetep ing pasukan lengkap lan, ing wektu sing padha, nyediakake panjelasan kanggo owah-owahan dumadakan ing care saben wong golek asylum miturut sampurna saiki,” wrote Boasberg.
Dheweke uga nyatakake yen kaputusane ora radikal, nanging mung ngarahake pamarentah supaya ngetutake tata cara dhewe. Administrasi Trump wis ngritik hakim-hakim sing wis ngetokake pesenan sing ana pengaruh ing tingkat nasional, amarga akeh hakim sing wis ngurangi upaya imigrasi.
“Nuntut sing ICE menehi tata cara ngubungake kanggo wong-wong sing mlebu negara kita – wong sing asring ngungsi panganiaya lan buron kanggo ngupaya safety ing pesisir kita – iku ora kabisat pengadilan gedhe,” wong wrote. “Miturut kontras, ditokake saka nyegah ngukur ing kasus iki mung serves kanggo terus wastani tanggung jawab kanggo kawicaksanan pamaréntah dhewe lan kanggo mesthekake yen penggugat ditampa pangayoman lagi anduweni ing Aturan Parole.