NYT: Trump ngirim surat menyang sekutu NATO sing mbutuhake biaya pertahanan sing luwih dhuwur

Presiden Donald Trump ngirim layang marang pemimpin-pemimpin sekutu NATO, kalebu Jerman, Belgia, Norwegia lan Kanada, sing nuntut supaya mbuwang mbuwang pertahanan lan ngancurake stabilitas kedadeyan militer AS manawa ora, miturut pernyataan kasebut. Laporan New York. Jam ing Senin
Huruf dikirim ing sasi pungkasan, miturut Times, sadurunge KTT NATO ing Brussels, Belgia, minggu sabanjuré.
Sumber sing kenal karo surat kasebut yaiku CNN nanging ora ngonfirmasi basa kasebut. A sumber kapisah kapisah, diterangake ing bab, lan ngandharaken objek punika minangka “banget angel” lan ngandika padha takon kanggo nglampahi liyane ing pertahanan lan warns Amerika Serikat sing ngenteni.
‘Sangat kecewa’
Miturut Times, akeh serat marang maneka pamimpin ana ing basa sing padha, nanging surat Trump kanggo Kanselir Jerman Angela Merkel penting banget.
“We rembugan sak riko in April, ana raos akeh frustasi ing Amerika Serikat sing sawetara allies ora ngalih minangka janji,” huruf kanggo Merkel, ing Times ngandika, kasebut sumber sing wis katon lan dikirim. Ing lack of support Jerman kanggo kumpulan keamanan lan nyedhiyani Validation kanggo allies liyane uga ora rencana kanggo ketemu prasetya kanggo uncalan militer, minangka iki katon minangka conto. ”
Trump uga nudhuhake yen Amerika Serikat bisa ngganti wewenang militer global yen sekutu NATO ora ningkatake mbuwang pertahanan dhewe, miturut Times.
“Nanging, bakal angel kanggo mbenerake warga AS sebab ana negara liya ora duwe keamanan sing padha ing NATO amarga pasukan AS tetep resik manggon ing luar negeri utawa bali menyang cedera serius,” tulis Trump. Merkel, miturut Times.
First, nambah sing Trump ngandika Merkel lan pemimpin, kalebu Perdhana Mentri Kanada Justin Trudeau lan Perdhana Mentri Norwegian Erna Solberg, sing ngerti meksa politik njero kanggo nambah mbuwang militèr nanging wis digunakake “ibukutha politik cukup gedhe kanggo nambah mbuwang militèr ing kita dhewe.”
House putih nolak kanggo Komentar ing presiden Correspondence, nanging juru wicoro kanggo Dewan Keamanan Nasional, marang CNN: “presiden wis setya aliansi ing, minangka asring ngandika, lan presiden digawe iku cetha bilih kita nyana kita allies kanggo kontribusi, nuduhake beban beban umum lan iku kita liyane ing wilayah sing mengaruhi paling akeh … ana cara sing luwih apik kanggo nandheske tekad saka sekutu NATO liyane kanggo nyedhiyani sumber daya sing dibutuhake kanggo nuduhake beban kita. ”
Kartu cocog karo kritik Trump saka NATO, utamane kanggo mbela anggota liya. anggota NATO sumpah 2% saka produk negara kang reged ing nimbali negara ing 2014 ing Wales, lan bola-bali ngeluh sing allies NATO wis ora kawujud prasetya iki.
“Anggota saka aliansi ing pungkasanipun duwe kontribusi kewajiban financial padha lan manggoni,” ngandika sak rapat NATO ing Mei 2017. “Twenty-telu saka 28 negara isih ora mbayar apa padha mbayar lan apa padha mbayar kanggo nimbali, kang ora padha kanggo wong lan wajib pajak ing Amerika Serikat. ”
Ing wektu kasebut, Trump ora nerangake maneh prasetya AS marang pranata pertahanan NATO, Artikel 5 Nanging, dheweke duwe artikel 5 ing konferensi pers ing wulan Juni.
Trump uga nyebutake NATO sadurungé minangka wong kang kesel, sanajan dheweke bali menyang posisi kasebut.