Panel Senat setuju karo komunitas Intel sing Putin nyoba mbantu Trump

Break munggah karo kolega Republican ing DPR, Senat Intelligence Komite ngandika ana sing masyarakat Intelligence bener rampung ing Januari taun pungkasan sing Vladimir Putin Rusian Presiden sought kanggo Donald Trump nalika Moscow tindak Pemilu. taun 2016.
Panel Senat ngumumake ringkasan ana analisis analisis sing dianakake ing Januari 2017 dening komunitas intelijen, sing nemokake kasus pamilih pemilih Rusia lan nyimpulake yen Putin nyoba mbantu kemenangan Trump.
Laporan Senat nyatakake panilaian masyarakat intelijen babagan maksud Rusian kuwat, minangka lawan saka laporan Republik saka Komite Intelijen House sing nemokake “kekirangan utama intelijen bisnis” ing evaluasi tujuan Putin.

“Panitia sampun ngginakaken 16 months cipta sumber, dagang lan karya analitis sing ndhukung Intelligence Assessment Community lan ndeleng ana alesan kanggo regejegan kesimpulan,” ngandika Presiden Senat Richard Burr ing statement, reawakening Aku Originally ngandika ing Mei. .
A ringkasan sing ora diklumpukake diterbitake Selasa ndadekake rincian kenapa Komite Intelijen Senat setuju karo komunitas intelijen sing Rusia nyoba ngrewangi Trump lan ngrusak kampanye Hillary Clinton.
Kesimpulane wis dikonfirmasi dening kabeh tim keamanan nasional Trump, nanging presiden dhewe wis bola-bali gelem ngendika yen Rusia campur tangan kanggo mbantu dheweke.
“Rusia terus ngomong yen ora ana hubungane karo Meddling ing Pemilihan kita!” Trump tweeted minggu kepungkur.
Klaim Trump entuk dorongan ing Maret saka Republik ing Komite Intelijen House, sing uga nyatakake ing laporan sing ora ana bukti collusi antarane anggota tim Trump lan pejabat Rusia.
Panitia Panitia nyathet yen “ngenali kelemahan sing signifikan ing dagang intelijen sing ngeculake kepercayaan marang ICA (Assessment of Intelligence Community) sing ana hubungane karo tujuan strategis Rusia Vladimir Putin kanggo ngganti Pemilu AS.”
Demokrat ing Komite Intelijen House ngakoni penyelidikan Republikan ngewangi kanggo nglindhungi Trump, ora nemokake collusi, lan nliti temuan Republikan ing laporan komunitas intelijen.
Komite Intelijen Senat teka menyang kesimpulan sing beda-beda sing nduwe dukungan bipartisan, sing ngira evaluasi minangka “produk intelijen sing kuat”.
Ngandarake Assessment masyarakat Intelligence adhedhasar komentar umum kanggo Kepemimpinan Russian, media kacarita ing pamaréntah Rusian, contone umum ngendi kapentingan Rusia ing tune karo statement privasi saka calon Serikat lan “Reporting Intelligence agensi kanggo ndhukung Assessment sing Putin lan pamaréntah Rusia berkembang sing seneng cetha kanggo Trump. ”
Ringkasan Senat nyatakake yen tingkat kepercayaan beda antarane Badan Keamanan Nasional lan CIA lan FBI yaiku apa Putin lan pamaréntah Rusian kepengin mbantu Trump; CIA lan FBI dievaluasi kanthi “kapercayan dhuwur” lan NSA kanthi “kepercayaan moderat”. Nanging panitia wrote yen diselidiki ketemu sing “disagreement analisa ana cukup, transparan, lan debat mbukak antarane agensi lan Analysts, karo Analysts, Managers, lan kepala instansi ing loro-lorone ing tingkat dateng sing mbecikake posisi sing articulately.”
“Ing kabeh wawancara saka wong-wong sing nulis lan nyiapake ICA, panitia terus-terusan krungu yen para analis ora meksa tekanan politik supaya bisa ngasilake,” panitia nulis. “Kabeh analis nyatakake yen ora bisa ngomongake, obah isi lan ngadili tingkat kapercayan, minangka normal lan cocok kanggo proses analitis.”