Panjaluke Trump marang NATO, diterangno

Presiden Donald Trump wis ngetokake panjaluk marang sekutune NATO sadurunge puncak minggu sabanjure ing Brussels, Belgia. Lan nalika dheweke wis dadi kandidat, Trump nyalahake masalah pengeluaran sajroning cara katalog negara-negara Eropa.
Nanging sanajan statement obscures carane NATO makaryakke, masalah dhasar tetep salah siji saka iku sing diadhepi raja sadurungé. Lan pemimpin NATO wis ngutangi Trump kanggo mbuwang pertahanan mbesuk sacara umum, sanajan jumlah anggota sing tekan target kasebut tetep cilik.
Punika ingkang kedah sampeyan mangertosi babagan pendekatan militan Trump dhateng aliansi NATO:
Apa NATO?
Madeg ing taun 1949, ing charter Organisasi Prajanjian North Atlantic bilih turut “bakal ngupaya kanggo ningkataké stabilitas lan kamakmuran ing Atlantik Utara” lan “bakal nyawiji efforts kanggo nimbali bebarengan lan pengawetan saka perdamaian lan keamanan.” Saiki ana 29 anggota NATO . Kantor pusat ing Brussels, ing ngendi pemimpin negara anggota bakal ketemu tanggal 11 lan 12 Juli kanggo puncak.
Carane NATO dibiayai?
NATO adhedhasar prinsip nimbali bebarengan, sing ateges anggota sing samesthine kanggo njaga pasukan dhewe ing wangun perang yen padha katimbalan kanggo defend allies. Ing nguber gol kasebut, para anggota dianggep bisa nglampahi jumlah tartamtu kanggo budget pertahanan dhewe. Ing 2006, NATO nyetujoni gol resmi kanggo anggota nglampahi pertahanan: 2% saka produk domestik bruto. Tokoh iki perserikatan nalika puncak ing 2014. Nanging goal mung diterangake minangka “pedoman”, lan ora ana paukuman kanggo wong.
Negara anggota uga mbayar NATO kanggo nutupi biaya sipil lan militer umum, lan ora ana negara sing bakal ditinggal ing pambayaran kasebut. Nanging, ana masalah kanggo mbuwang pertahanan sing nyebabake kontroversi antarane Trump lan anggota liyane.
Apa sing bakal dicoba Trump ing puncak?
Miturut kabeh laporan, Trump arep nglajengake puncak minggu depan, siap kanggo njupuk para pemimpin kanggo tugas amarga ora ngluwihi pertahanan sing cukup. Iku masalah dheweke fokus ing amarga dheweke dadi calon, sanajan dheweke nggunakake basa deceptive kanggo njlentrehke. Trump wis gambaran sing allies ora mbayar quotas lan padha utang menyang NATO, nalika ing kasunyatan defisit wonten ing bangsa mbuwang nimbali taunan. Ana negara sing ora kejawab pembayaran marang NATO.
Liyane mentas, The deplored sak demo politik sing Amerika Serikat “nglampahi 90% saka NATO,” claims pas sing obscures carane NATO bener bisa. Total mbuwang US pertahanan Undhang iki nggantosi 70% saka apa kabeh anggota NATO nglampahi ing nimbali, nanging ora kabeh mbuwang US. Undhang-undhang iki ditrapake kanggo NATO.
Apa Trump tiba ing NATO?
Mlumpat kanggo kantor, Trump kanthi rutin ngendalekake Amerika Serikat minangka jebakan kanggo nglindhungi lan mbudidaya gawe sisa donya, asring damel buruh lan industri Amerika. Pesen kasebut resonated karo buruh putih, sing weruh pemerintah sing ngewangi negara liya lan ninggalake dheweke. Wong-wong sing cedhak karo Trump nyatakake NATO minangka conto saka Amerika Serikat sing njaga donya lan entuk ganjaran sing sithik. Piyambakipun ngandaraken bilih pamanggih babagan rapat umum politik wulan sasampunipun: “Saiki kabeh apik lan kita arep ngrewangi, nanging mbantu dheweke, dheweke ana ing Eropa, mbantu dheweke luwih mbiyantu.
Malah, prinsip pertahanan bebarengan NATO mung sapisan, sawise serangan teroris ing 11 September 2001 ing Amerika Serikat. NATO mbantu mimpin anti-teroris misi sawise serangan lan, pungkasane, mimpin misi mbangun tentara Afghanistan sawise invasi negara-negara sing dipimpin US. Pasukan Bantuan Keamanan Internasional kalebu pasukan saka kabeh anggota NATO.
Apa sing dicritakake Trump marang pemimpin?
Ing surat sing dikirim menyang anggota NATO wulan pungkasan, Trump wis nguatake tuntutane. Panjenenganipun nyerat kanggo Kanselir Jerman, Angela Merkel, “kita kudu golek cara kanggo ngatasi alangan internal ing kapentingan saka kita keamanan bebarengan” lan diterangake Wacana kang politik dhewe ing kasus iki: “Aku ngerti tekanan politik internal kanggo pemerintah mbuwang luwih lan ngginakaken kathah ibukota politik kanggo ngedongkrak belanja pertahanan AS. ”
Kepiye carane beda karo presiden sadurungé?
Trump leluhur langsung, Presiden Barack Obama lan George W. Bush, mencet allies NATO nglampahi liyane ing pasukan sing, nanging pendekatan ora kandhel Trump.
“Kita kudu mbayar kanggo aset, personel, latihan sing dibutuhake kanggo njamin kita duwe daya NATO sing bisa dipercaya lan daya pengaruhe efektif,” Obama ngandika ing konferensi pers ing 2014 ing Brussels sasampunipun saking Rusia. ngelangkungi Crimea, “Dadi salah siji saka perkara sing aku pikir, ing medium lan jangka panjang, kita kudu mriksa yen donya kabeh iku kekacauan.”
Ora kaya para leluhur, Trump ngundakake masalah mbuwang pertahanan ing meh kabeh omongane NATO. Lan ing komentar lan surat kanggo para pemimpin donya, Trump wis ngira yen komitmen AS menyang NATO bisa ditindakake yen pangeluaran ora nambah. Menulis marang Merkel, Trump ngelingake yen “dadi angel kanggo mbenerake Amerika carane sawetara negara ora nuduhake beban keamanan bebarengan NATO nalika pasukan AS terus ngurbanake urip ing luar negeri utawa bali kanthi ciloko serius.”
Apa pendekatan Trump bisa?
Pemimpin NATO ngomong ya. “Iku pancene duwe pangaruh amarga … sekutu saiki mbuwang liyane pertahanan,” ngendikane Sekretaris Jens Stoltenberg ing Mei nalika ngunjungi Trump ing Gedung Putih. “Kabeh sekutu ningkatake anggaran pertahanan.”
Ing wulan Maret, Stoltenberg ngendika yen anggota aliansi wis nambah belanja pertahanan kanggo taun katelu ing saben baris. Nanging, mung pecahan saka aliansi kasebut cocog karo 2% pedoman GDP. NATO ngandika ing Maret sing mung wolung saka 29 negara anggota bakal tekan ambang taun iki.
Kritikus Trump ngomong yen taktik sing ora ana guna. Wong-wong padha kuwatir yen ing Eropah, ing ngendi presiden dadi ora populer, para pemimpin sing ngrusak kanggo nambah mbuwang pertahanan bisa duwe efek sing sabalikna.