Hakim nganakake instruktur pangurus Trump kanggo ngetokake pelamar asylum

A hakim Federal ana suwene kanggo panyapa administrasi The kanggo laku Kebangsaan sawijining, wektu iki dhawuh pemerintah kanggo lali kamungkinan saka uculé saka wong golek asylum.
tuntutan hukum iki saiki revoked sadurungé laku misahaké kulawargané ing tapel wates, nanging mbantah negoro ing kawicaksanan sing ngasilaken ing misahake dakpandumi boten uwal manungsa waé saka hakim sing mutusaké cilik.
“Amarga ing acara iki sasi kanggo njlentrehake pitakonan saka carane bangsa iki bakal nambani sing teka kanggo kita gisik seeking pangayoman nggawe debat gedhe,” wrote US Distrik Judge James Boasberg ing garis opening kang wicara. 38 kaca pendapat.

Apa sing disebabake ing kasus iki yaiku penahanan pendatang tanpa izin sing njaluk asylum ing AS. Hukum sanalika padha pass evaluasi dhisikan, lagi wiwit sing pemerintah kudu nggawe kaputusan individu apa pengungsi kudu dirilis utawa nahan, miturut kawicaksanan pamaréntah saiki.
tuntutan hukum iki diajukake dening klompok wong golek asylum sing ngomong padha setuju kanggo Interview minimal dibutuhake, nanging kandha yèn tinimbang mengkono evaluasi individu, administrasi The wis “nglarang parole kanggo saklawasé kabeh wong golek asylum adhedhasar Nyegah ing Kantor Lapangan ing limang (Kebangsaan lan khusus nglaksaknano ). ”
Boasberg dhawuh sampurna kanggo tindakake privasi ing buku, sing ateges kabeh wong golek asylum kudu mandhiri kanggo risiko pesawat utawa bebaya kanggo umum nalika panentu apa padha bakal dirilis ketundha nyoba. imigrasi lengkap ing pratelan sampeyan.
“Pamrih iki ora ngasilake nanging nggawe tanggung jawab pamarentah kanggo kawicaksanan dhewe, sing saiki wis dihormati luwih akeh amarga disobedience tinimbang penegak hukum,” tulis Boasberg.
administrasi Trump wis dawa ngritik apa sing diarani “penahanan lan mardika”: release saka pengungsi sing nahan nalika ngenteni nyoba sing uga kanggo sasi utawa taun ing mangsa. Panguwasa wis nyoba nggolek maneh para imigran maneh, kayata resort pungkasan kanggo gawe uwong ngadili para hakim kanggo ngurangi watesan babagan suwene keluarga kanthi anak bisa mandheg.
Nanging pamaréntahan Trump wis entuk akeh kemunduran ing pengadilan kanggo nindakake agenda imigrasi sing agresif.
Boasberg nyathet yen para pencari suaka nyathet yen tingkat parole kanggo para imigran sing padha karo situasi padha nyedhak saka 90% nganti meh nol. “(Pemerintah bisa pratelan sing Directive ICE tetep ing pasukan lengkap lan, ing wektu sing padha, nyediakake panjelasan kanggo owah-owahan dumadakan ing care saben wong golek asylum miturut sampurna saiki,” wrote Boasberg.
Dheweke uga nyatakake yen kaputusane ora radikal, nanging mung ngarahake pamarentah supaya ngetutake tata cara dhewe. Administrasi Trump wis ngritik hakim-hakim sing wis ngetokake pesenan sing ana pengaruh ing tingkat nasional, amarga akeh hakim sing wis ngurangi upaya imigrasi.
“Nuntut sing ICE menehi tata cara ngubungake kanggo wong-wong sing mlebu negara kita – wong sing asring ngungsi panganiaya lan buron kanggo ngupaya safety ing pesisir kita – iku ora kabisat pengadilan gedhe,” wong wrote. “Miturut kontras, ditokake saka nyegah ngukur ing kasus iki mung serves kanggo terus wastani tanggung jawab kanggo kawicaksanan pamaréntah dhewe lan kanggo mesthekake yen penggugat ditampa pangayoman lagi anduweni ing Aturan Parole.

Panel Senat setuju karo komunitas Intel sing Putin nyoba mbantu Trump

Break munggah karo kolega Republican ing DPR, Senat Intelligence Komite ngandika ana sing masyarakat Intelligence bener rampung ing Januari taun pungkasan sing Vladimir Putin Rusian Presiden sought kanggo Donald Trump nalika Moscow tindak Pemilu. taun 2016.
Panel Senat ngumumake ringkasan ana analisis analisis sing dianakake ing Januari 2017 dening komunitas intelijen, sing nemokake kasus pamilih pemilih Rusia lan nyimpulake yen Putin nyoba mbantu kemenangan Trump.
Laporan Senat nyatakake panilaian masyarakat intelijen babagan maksud Rusian kuwat, minangka lawan saka laporan Republik saka Komite Intelijen House sing nemokake “kekirangan utama intelijen bisnis” ing evaluasi tujuan Putin.

“Panitia sampun ngginakaken 16 months cipta sumber, dagang lan karya analitis sing ndhukung Intelligence Assessment Community lan ndeleng ana alesan kanggo regejegan kesimpulan,” ngandika Presiden Senat Richard Burr ing statement, reawakening Aku Originally ngandika ing Mei. .
A ringkasan sing ora diklumpukake diterbitake Selasa ndadekake rincian kenapa Komite Intelijen Senat setuju karo komunitas intelijen sing Rusia nyoba ngrewangi Trump lan ngrusak kampanye Hillary Clinton.
Kesimpulane wis dikonfirmasi dening kabeh tim keamanan nasional Trump, nanging presiden dhewe wis bola-bali gelem ngendika yen Rusia campur tangan kanggo mbantu dheweke.
“Rusia terus ngomong yen ora ana hubungane karo Meddling ing Pemilihan kita!” Trump tweeted minggu kepungkur.
Klaim Trump entuk dorongan ing Maret saka Republik ing Komite Intelijen House, sing uga nyatakake ing laporan sing ora ana bukti collusi antarane anggota tim Trump lan pejabat Rusia.
Panitia Panitia nyathet yen “ngenali kelemahan sing signifikan ing dagang intelijen sing ngeculake kepercayaan marang ICA (Assessment of Intelligence Community) sing ana hubungane karo tujuan strategis Rusia Vladimir Putin kanggo ngganti Pemilu AS.”
Demokrat ing Komite Intelijen House ngakoni penyelidikan Republikan ngewangi kanggo nglindhungi Trump, ora nemokake collusi, lan nliti temuan Republikan ing laporan komunitas intelijen.
Komite Intelijen Senat teka menyang kesimpulan sing beda-beda sing nduwe dukungan bipartisan, sing ngira evaluasi minangka “produk intelijen sing kuat”.
Ngandarake Assessment masyarakat Intelligence adhedhasar komentar umum kanggo Kepemimpinan Russian, media kacarita ing pamaréntah Rusian, contone umum ngendi kapentingan Rusia ing tune karo statement privasi saka calon Serikat lan “Reporting Intelligence agensi kanggo ndhukung Assessment sing Putin lan pamaréntah Rusia berkembang sing seneng cetha kanggo Trump. ”
Ringkasan Senat nyatakake yen tingkat kepercayaan beda antarane Badan Keamanan Nasional lan CIA lan FBI yaiku apa Putin lan pamaréntah Rusian kepengin mbantu Trump; CIA lan FBI dievaluasi kanthi “kapercayan dhuwur” lan NSA kanthi “kepercayaan moderat”. Nanging panitia wrote yen diselidiki ketemu sing “disagreement analisa ana cukup, transparan, lan debat mbukak antarane agensi lan Analysts, karo Analysts, Managers, lan kepala instansi ing loro-lorone ing tingkat dateng sing mbecikake posisi sing articulately.”
“Ing kabeh wawancara saka wong-wong sing nulis lan nyiapake ICA, panitia terus-terusan krungu yen para analis ora meksa tekanan politik supaya bisa ngasilake,” panitia nulis. “Kabeh analis nyatakake yen ora bisa ngomongake, obah isi lan ngadili tingkat kapercayan, minangka normal lan cocok kanggo proses analitis.”

Administrasi Trump mundurake orientasi era Obama babagan panggunaan balapan ing adhisi kuliah

Pamrentahan Trump dibatalake nalika sasi kepungkur kabijakan-kabijakan Obama sing ningkatake rasis kanggo ngedhunake keanekaragaman ing sekolah-sekolah, mbangun garis perang anyar ing standar panrima. Senajan kaputusan ora ngganti hukum US gegayutan tumindak akur ing wektu iki, kaputusan sing menehi Gambar cetha saka posisi pamaréntah ing subyek sing bisa nampa manungsa waé anyar karo departure Kehakiman Anthony Kennedy saka Pengadilan Supreme. Jeksa Agung Jeff Sessions ngumumake pengumuman resmi Selasa sore. “Amerika pantes krungu swara lan pemerintah tanggung jawab kanggo wong-wong mau nalika nerbitake peraturan, terjemahan Federal kudu bakal kanggo prinsip sah miturut ukum lan tindakake aturan Nyetel dening Congress lan presiden,” ngandika Sessions. “Ing administrasi sadurungé, Nanging, agensi asring nyoba kanggo nemtokke aturan anyar kanggo wong Amérika tanpa kabar umum utawa periode komentar, mung ngirim layang utawa ngetokake document panuntun dhumateng ing situs. Iku salah, lan ora pemerintah apik.” Departemen Pendidikan ora langsung nanggepi panjaluk CNN kanggo komentar. Ing langkah, kang kawitan kacarita dening The Wall Street Journal, muncul nalika pemerintah wis sijine bobot sawijining konco klompok mahasiswa Harvard University dipuntudhuh saka discriminating marang Asia-Amerika ing proses ngaku. Ing statement, a juru wicoro kanggo CNN Harvard Melodie Jackson ngandika “bakal terus sregep defend hak, lan kabeh colleges lan universities kanggo nimbang lomba minangka salah siji faktor ing antarane wong akeh ing ngaku College, kang wis dikonfirmasi dening Mahkamah kanggo luwih saka 40 taun . ” Paling taun, sesi iki announced sing padha pungkasan laku saka Departemen Kehakiman kanggo ngetokake “document panuntun dhumateng” kang nduweni pengaruh saka “ngadopsi syarat peraturan anyar utawa ngowahi hukum,” nanging ora liwat proses peraturan formal. Minangka asil, 25 dokumen dicabut ing Desember lan tambahan 24 dibatalake nalika Selasa, kalebu pitung sing ana hubungane karo akson. Orientasi munggah ing Selasa nyedhiyakake conto konteks pendidikan sing beda-beda ing ngendi lembaga bisa nimbang perlombaan lan njawab pitakonan babagan cara napsirake keputusan Mahkamah Agung. juru wicoro Departemen Kehakiman Devin O’Malley marang CNN ana sing departemen “tetep setya njejegaké hukum lan nglindhungi kabeh Amerika saka kabeh Wangun diskriminasi ilegal adhedhasar lomba.” Kuwalikan ana ora mengaruhi apa sekolah nemtokaken apa kanggo awake dhewe ing watesan saka saiki perintis Supreme Court, nanging kelompok hak sipil ditanggepi cepet karo kuciwo. “We ngukum motipe politik serangan dening Mentri Pendidikan ing tumindak akur lan sacara disengaja kanggo nyegah universitas kanggo nguber beda rasis ing colleges lan universities bangsa kita,” ngandika Kristen Clarke, presiden lan eksekutif direktur Komite Pengacara ing Civil Rights undhang. “Pandhuan ora nolak mandap patang puluh taun perintis disahaké constitutionality saka nggunakake winates saka lomba ing College ing ngleboke College. Ing anyar kaputusan dening Mentri Pendidikan kanthi konsisten karo pamaréntah unwavering memungsuhan kanggo bhinéka ing sekolah kita” Asosiasi Pendidikan Nasional uga bereaksi banget marang kabar kasebut. “Tumindak akur wis buktiaken dadi salah siji saka cara paling efektif kanggo nggawe warna lan kelas klebu cara. Nanging marang sekolah lan pawiyatan luhur ora kudu nganggo tumindak akur kanggo entuk kelas klebu, Departemen Pendidikan wis gagal siswa kita,” Presiden NEA Lily Eskelsen Garcia ngandika ing statement. “Presiden The wis dituduhake sing sedya kanggo nyalonake calon Pengadilan Supreme kanggo wara-wara sing tumindak akur wis manut aturan ing sekolah kita. Ngukur Department of Education prédhiksi pinten ing saham ing proses nominasi saka Pengadilan Supreme lan usaha kanggo mesthekake yen kabeh mahasiswa kita duwe apa padha kudu sukses. “

NYT: Trump ngirim surat menyang sekutu NATO sing mbutuhake biaya pertahanan sing luwih dhuwur

Presiden Donald Trump ngirim layang marang pemimpin-pemimpin sekutu NATO, kalebu Jerman, Belgia, Norwegia lan Kanada, sing nuntut supaya mbuwang mbuwang pertahanan lan ngancurake stabilitas kedadeyan militer AS manawa ora, miturut pernyataan kasebut. Laporan New York. Jam ing Senin
Huruf dikirim ing sasi pungkasan, miturut Times, sadurunge KTT NATO ing Brussels, Belgia, minggu sabanjuré.
Sumber sing kenal karo surat kasebut yaiku CNN nanging ora ngonfirmasi basa kasebut. A sumber kapisah kapisah, diterangake ing bab, lan ngandharaken objek punika minangka “banget angel” lan ngandika padha takon kanggo nglampahi liyane ing pertahanan lan warns Amerika Serikat sing ngenteni.
‘Sangat kecewa’
Miturut Times, akeh serat marang maneka pamimpin ana ing basa sing padha, nanging surat Trump kanggo Kanselir Jerman Angela Merkel penting banget.
“We rembugan sak riko in April, ana raos akeh frustasi ing Amerika Serikat sing sawetara allies ora ngalih minangka janji,” huruf kanggo Merkel, ing Times ngandika, kasebut sumber sing wis katon lan dikirim. Ing lack of support Jerman kanggo kumpulan keamanan lan nyedhiyani Validation kanggo allies liyane uga ora rencana kanggo ketemu prasetya kanggo uncalan militer, minangka iki katon minangka conto. ”
Trump uga nudhuhake yen Amerika Serikat bisa ngganti wewenang militer global yen sekutu NATO ora ningkatake mbuwang pertahanan dhewe, miturut Times.
“Nanging, bakal angel kanggo mbenerake warga AS sebab ana negara liya ora duwe keamanan sing padha ing NATO amarga pasukan AS tetep resik manggon ing luar negeri utawa bali menyang cedera serius,” tulis Trump. Merkel, miturut Times.
First, nambah sing Trump ngandika Merkel lan pemimpin, kalebu Perdhana Mentri Kanada Justin Trudeau lan Perdhana Mentri Norwegian Erna Solberg, sing ngerti meksa politik njero kanggo nambah mbuwang militèr nanging wis digunakake “ibukutha politik cukup gedhe kanggo nambah mbuwang militèr ing kita dhewe.”
House putih nolak kanggo Komentar ing presiden Correspondence, nanging juru wicoro kanggo Dewan Keamanan Nasional, marang CNN: “presiden wis setya aliansi ing, minangka asring ngandika, lan presiden digawe iku cetha bilih kita nyana kita allies kanggo kontribusi, nuduhake beban beban umum lan iku kita liyane ing wilayah sing mengaruhi paling akeh … ana cara sing luwih apik kanggo nandheske tekad saka sekutu NATO liyane kanggo nyedhiyani sumber daya sing dibutuhake kanggo nuduhake beban kita. ”
Kartu cocog karo kritik Trump saka NATO, utamane kanggo mbela anggota liya. anggota NATO sumpah 2% saka produk negara kang reged ing nimbali negara ing 2014 ing Wales, lan bola-bali ngeluh sing allies NATO wis ora kawujud prasetya iki.
“Anggota saka aliansi ing pungkasanipun duwe kontribusi kewajiban financial padha lan manggoni,” ngandika sak rapat NATO ing Mei 2017. “Twenty-telu saka 28 negara isih ora mbayar apa padha mbayar lan apa padha mbayar kanggo nimbali, kang ora padha kanggo wong lan wajib pajak ing Amerika Serikat. ”
Ing wektu kasebut, Trump ora nerangake maneh prasetya AS marang pranata pertahanan NATO, Artikel 5 Nanging, dheweke duwe artikel 5 ing konferensi pers ing wulan Juni.
Trump uga nyebutake NATO sadurungé minangka wong kang kesel, sanajan dheweke bali menyang posisi kasebut.

Michael Cohen ngirim nggawe Donald Trump banget gemeter saiki

Ing wayah wengi, Michael Cohen ana bisu, ing cara sing Presiden Donald Trump dadi banget, banget gemeter.
“Bojoku, anakku lan anakku duwe kasetyan sing sepisanan lan bakal tansah nindakake,” Cohen marang ABC George Stephanopoulos. “Aku nggawe omah lan omahku dhisik dhisik.”
Roh Suci Yen Cohen, saiki pidana sing potensial, wis dadi kulawarga lan dadi negara pisanan, banjur, dheweke ora bakal mlebu maneh Donald Trump. Ngomong aku sampeyan Trump.
Roh Kudus Yen Cohen, sing saiki lagi pidana pidana pidana sing potensial, wis ndadekake kulawarga lan banjur dadi negara pisanan, mula, dheweke bakal ora nglebokake Donald Trump maneh. Ngomong yen sampeyan Trump.

Punika masalah: ora ana siji tenan mangerténi apa wis dikenal Cohen (utawa ora ngerti) babagan kampanye presiden dhewe ing 2016, ing kulawargané pisanan utawa akeh transaksi komersial Organisasi Trump.
Apa sing kita kenal: Cohen, nganti pirang-pirang taun, wong sing ngatur kabeh kanggo Donald Trump. Wong sing gelem nindakake apa sing bakal ditindakake kanggo mesthekake yen Trump bisa adoh saka pituwase potensial.
Kaya, misale, accusation sadurunge pemilu 2016 bintang porno sing jenenge Stormy Daniels yen dheweke duwe urusan extramarital karo Trump. Ngangap sing pambocoran bisa jeopardize kemungkinan saka menang Trump, Cohen diadegaké ing LLC ing Delaware – Consultant penting – kanggo disebaraké $ 130.000 kanggo Daniels ing ijol-ijolan kanggo nggawe bisu. Sawise pembayaran diwenehake, Cohen ngendika, dheweke wis nindakake tanggung jawab dhewe, tanpa bantuan Trump utawa wong liya ing kampanye. Lan dheweke wis nggunakake dhuwit dhewe kanggo mbayar Daniels, sing pungkasane dadi palsu, amarga Rudy Giuliani rampung sakcepete sawise dadi anggota tim legal Trump. Trump wis mbayar Cohen sajroning cicilan saben wulan, sanadyan, miturut kanca-kanca Trump, dheweke ora ngerti apa dhuwit utawa apa.
Sumbu
Babagan Daniels nggambarake Cohen, lan perane ing orbit Trump. Uga kasunyatan manawa ing pemilihan, Enquirer Nasional dikirim salinan awal crontan Trump menyang Cohen. The Enquirer uga menehi kekuwatan kanggo Cogen kanggo mlebu crita babagan Trump sadurungé muncul, miturut The Washington Post. Dadi ya.
Cohen nindakake tugas dhuwit Trump, ing kampanye lan sadurunge. Apa Trump nerangake kabeh (utawa apa)? Sapa sing ngerti? Mbokmenawa ora, supaya wong ora gelem yen / yen wis minggat.
Aku cenderung mikir babagan hubungan antarane Trump lan Cohen minangka pelatih basket basket gedhe lan salah sawijining asisten pangurus. Pelatih mangerténi, ing umum, sing asisten ngatasi batasan prilaku sing bisa ditampa kanggo njaluk bocah sing paling apik teka ing sekolah. Pelatih kepala nganggep, kanggo kepentingan piyambak, sing ngatasi limit ora tegese ngalahake aturan. Nanging, dheweke ora duwe pangerten praktis apa asisten. Anak enom teka sekolah, pelatih seneng. Pembantu uga menehi ganti rugi. Win-win
Nanging yen asisten kasebut kejiret nglakoni tindakan ilegal, banjur owah-owahan. Asisten, nekat nemoni persetujuan, bisa nyoba kanggo ndherekake wong-wong sing ngetrapake dheweke ing chain command, mbuwang pirang-pirang sen sing bisa disimpen ing bokonge. Lan sing nalika pelatih perlu miwiti kuwatir.
Kang ndadekke aku bali menyang Cohen. Sanajan ora ana tuduhan formal sing diajukake marang dheweke, ana pangarep-arep yen Distrik Kidul New York nduweni akeh perkara marang Cohen. (Agen diserbu omah, hotel lan kantor ing April lan ngrampungke mayuta-yuta file).
Lan Cohen saiki durung ngerti babagan – ing skala gedhe – ing dhukungan tanpa syarat kanggo Trump ing jaman kepungkur. Jebule, kanca sing kerep hubungan karo dheweke, marang CNN iki: “Dheweke ngerti akeh babagan presiden lan ora ragu-ragu ngomongake ing kahanan sing bener.” Yen dheweke pengin informasi babagan Trump, dheweke arep menehi. ”
Saiki sawetara wong mung bisa posisi lan njupuk posisi, nyoba kanggo gawe uwong yakin Cohen karo menehi hasil paling apik kanggo awake dhewe. Nanging angel mbayangno yen penuntut saka Distrik Kidul bakal setuju karo Cohen yen ora ana sing menehi pitutur marang dheweke bab iwak sing luwih gedhe.
Apa sing ana iwak Trump? Lan carane akeh wong sing ngerti? Lan apa?
Akeh pitakonan sing aku ora ngerti jawaban kanggo. Nanging nyatane yen Cohen saiki ngirimake sinyal publik sing ora bakal ragu-ragu menehi persetujuan supaya bisa dadi presiden saraf.
Yen ora, mesthine.

Malaysia nyelidiki perkawinan omongane bocah wadon umur 11 taun

Panguwasa Malaysia nyelidiki perkawinan sing didakwakake dening bocah wadon Thailand sing umur 11 taun lan bocah wadon sing umuré 41 taun sawisé kasus kasebut nyebabake njijiki lan diskusi babagan hukum Malaysia babagan poligami lan perkawinan anak.
Wakil Perdana Menteri Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail ngendika, manawa pihak berwajib Malaysia nyelidiki apa “aturan seksual” ditindakake sadurunge nikah sing dituju lan bakal ngidini bocah-bocah wadon “profesional medhis lan penasehat kanggo mbantu dheweke nangani kahanan iki.”
Loro-lorone perkawinan bocah lan poligami bisa legal ing Malaysia yen kriteria tartamtu ditemokake, lan kritikus wedi yen hukum bakal kalebu pedofilia lan eksploitasi anak.

Wong loro kasebut diarani nikah pungkasan sasi sajrone upacara ing Thailand kidul, miturut kantor warta negara Bernama. Bocah-bocah wadon lan wong tuwané wong Thai, nanging manggon ing Malaysia, miturut New Strait Times, salah sawijining koran paling penting ing Malaysia.
Wawancara dheweke dadi virus sawise garwa liya pacar dikirim foto ing media sosial bubar. Sing wadon bakal dadi bojone sing kaping telu.
Nanging, dheweke ora bisa kawin sacara sah ing Thailand utawa Malaysia.
Wong sing umur 41 taun ngandhani Bernama yen dheweke bakal ngenteni bocah wadon supaya bisa nikah nalika dheweke nembe 16 taun lan dheweke ora bakal bisa urip bebarengan nganti saiki.
Dheweke uga ngandhakake yen dheweke nikah karo wong tuwa saka bocah-bocah wadon lan dheweke bakal nggolek solusi legal kanggo mbusak asmane “saka tuduhan sing ora akurat lan ala”.
Wan Azizah ngandika ing statement ana sing ora ana cathetan pernikahan sing njupuk Panggonan ing negara Kelantan, utawa ora weruh bukti sing marriage ing Thailand. Mulane, loro wong kasebut dianggep dadi polisi minangka siji, ujar.
Kaget lan ora ditrima ‘
Wakil Dana Anak Bangsa-Bangsa Perserikatan Bangsa-Bangsa di Malaysia, Marianne Clark-Hattingh, ngandika ing pernyataan yen dheweke duka karo perkawinan, nelpon “kaget lan ora bisa ditampa.”
Komisi Hak Asasi Manusia Malaysia ngandhakake yen “prihatin” babagan perselisihan dugaan, lan nyuwun hakim-hakim pengadilan Syariah kanggo ngendhakake perkawinan anak.
Anak-anak perkawinan ditampa ing sawetara wilayah Malaysia, sanajan sikap berubah, miturut grup pertahanan Girls Not Brides.
Luwih saka 9.000 perkawinan anak-anak sing didaftarkan ing limang taun antarane 2010 lan 2015, ngandarake Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga lan Masyarakat Malaysia taun 2016. Negara iki minangka salah sawijining wong sing ora nyedhiyani data taunan babagan perkawinan anak marang UNICEF, miturut Human Rights Watch. Hak Watch.
Malaysia nduweni rong set hukum sing ngatur pernikahan kanggo Muslim – beda-beda saka negara menyang negara – lan kanggo non-Muslim, miturut Ragunath Kesavan, mantan ketua Dewan PBB Malaysia.
Hukum Islam ing Kelantan nyatakake yen umur minimum kanggo wanita nikah yaiku 16, kajaba yen disetujoni dening hakim pengadilan Syariah utawa perdana menteri, miturut Wan Azizah.
Polygamy sah ing kabeh negara Malaysia, nanging pacar kudu njaluk persetujuan saka garwane sadurung sadurunge mlebu garwa liyane. Babagan aturan kasebut nyebabake denda 1.000 rixdollars ($ 248), miturut Kesavan.

Swedia main ing babak perempat final sawise menang ing Swiss

Swedia terus nentang pangarep-arep ing Piala Dunia lan ngilangi kekuwatan 24 taun kanthi ngalahake Swiss 1-0 kanggo maju ing perempat final kanggo sapisanan wiwit 1994.
Sawise mbiyantu njaga juara Jerman kanggo ninggalaken kompetisi ing babak grup, Swedia wis nglebokke tim peringkat paling apik ing babak final babak.
Ing game kang tingkat solusi ala, Emil Frosberg counterattack saka kadohan ing separo kapindho mbuktekaken dadi prabédan lan nggawe final wolung game karo Inggris utawa Kolombia ing Juli 7 menurut judi bola maxbet.
Hiburan kurang sesuai karo standar kasebut ing turnamen iki, match rampung kanthi drama gedhe ing diskon nalika wasit pisanan dianugerahi paukuman lan ngusir Michael Lang kanggo gawe salah ing Martin Olsson, sing mlaku karo mung goal dening kiper ing. pencet
Nanging sawise Reviewing ing VAR ing, wasit ngowahi kaputusan lan tinimbang menehi free-nyepak ing pojok kothak, karo Ola Toivonen mekso kabisat Simpen dening Yann Sommer ing detik Final.
Sugeng setengah abad kanggo Swedia
Swiss bisa ngarep-arep ngadhepi Jerman ing tahapan iki, nanging malah Swedia iku sing mlaku ing stadion kasebut. Petersburg minangka juara Group F kanthi juara bertahan kelas berat pisanan sing bakal kalah ing turnamen iki. .
Pelatih Swedia Janne Andersson ngendika yen dheweke seneng nangis sawise timnya ngalahake Meksiko 3-0 kanggo ngamanake papan kasebut ing pungkasan 16. Emosi ora bakal kerep dadi dhuwur maneh minangka Swedia, ing game kaping 50, menang kamenangan sing kaping papat saka perayaan 1958.
“We duwe rencana game lan ora nyimpang saka iku dening milimeter,” ngandika Andersson saka tim, tim sing menehi kompensasi kanggo lack of superstars, utamané Zlatan Ibrahimović, sing pensiun saka bal-balan internasional sawise Euro 2016, karo manunggal lan vigor.
Padha tetep bener kanggo taktik marani tim Swiss sing ana peringkat kaping enem ing klasemen FIFA lan, paling ora ing teori, bakal dadi favorit kanggo maju.
Kemungkinan iku sia-sia
Adhedhasar gaya saka rong tim game, ora akeh sing bakal ditindakake lan ora ana sing nentang pangarepan.
Setengah setengah saka sepisanan ora nyenengake nyebabake urip ing tahap pungkasan nalika Swedia lan Swiss nggawe kesempatan kanggo ngilangi kebuntuan kasebut.
Blerim Dzemaili kawentar ing crossbar ing menit ka-38 sawisé seri feed nggoleki dening kang bolo ing tlatah sakubengé, nalika sawetara menit mengko Albin Ekdal iki merata boros, diperlokaké liwat crossbar nalika header bisa paling ing target.
Kurang saka Ekdal iku kasempatan separo, nanging Swedia uga nggawe kesempatan wiwit: Marcus Berg dibukak kanggo pisanan lan dipaksa Sommer kanggo nylametake sing apik ing sisih tengen.
Babak kapindho malah kurang menarik nganti, ing menit kaping 66, tembakan Frosberg saka ‘D’ nyimpang saka Manuel Akanji, ninggalake Sommer kanthi pangarep-arep sethithik. Tanpa irregularities, bakal dadi penjinakan nyaman kanggo kiper Swiss. Swiss bakal ngetokke game dadi wektu ekstra, nanging Robin Olsen numpuk ing sisih tengen kanggo nyegah header Remo Freuler saka ngetik.
Iki minangka kasempatan pungkasan kanggo Swiss lan rekor ora nyetak gol ing babak kualifikasi Piala Dunia wiwit taun 1954.

Panjaluke Trump marang NATO, diterangno

Presiden Donald Trump wis ngetokake panjaluk marang sekutune NATO sadurunge puncak minggu sabanjure ing Brussels, Belgia. Lan nalika dheweke wis dadi kandidat, Trump nyalahake masalah pengeluaran sajroning cara katalog negara-negara Eropa.
Nanging sanajan statement obscures carane NATO makaryakke, masalah dhasar tetep salah siji saka iku sing diadhepi raja sadurungé. Lan pemimpin NATO wis ngutangi Trump kanggo mbuwang pertahanan mbesuk sacara umum, sanajan jumlah anggota sing tekan target kasebut tetep cilik.
Punika ingkang kedah sampeyan mangertosi babagan pendekatan militan Trump dhateng aliansi NATO:
Apa NATO?
Madeg ing taun 1949, ing charter Organisasi Prajanjian North Atlantic bilih turut “bakal ngupaya kanggo ningkataké stabilitas lan kamakmuran ing Atlantik Utara” lan “bakal nyawiji efforts kanggo nimbali bebarengan lan pengawetan saka perdamaian lan keamanan.” Saiki ana 29 anggota NATO . Kantor pusat ing Brussels, ing ngendi pemimpin negara anggota bakal ketemu tanggal 11 lan 12 Juli kanggo puncak.
Carane NATO dibiayai?
NATO adhedhasar prinsip nimbali bebarengan, sing ateges anggota sing samesthine kanggo njaga pasukan dhewe ing wangun perang yen padha katimbalan kanggo defend allies. Ing nguber gol kasebut, para anggota dianggep bisa nglampahi jumlah tartamtu kanggo budget pertahanan dhewe. Ing 2006, NATO nyetujoni gol resmi kanggo anggota nglampahi pertahanan: 2% saka produk domestik bruto. Tokoh iki perserikatan nalika puncak ing 2014. Nanging goal mung diterangake minangka “pedoman”, lan ora ana paukuman kanggo wong.
Negara anggota uga mbayar NATO kanggo nutupi biaya sipil lan militer umum, lan ora ana negara sing bakal ditinggal ing pambayaran kasebut. Nanging, ana masalah kanggo mbuwang pertahanan sing nyebabake kontroversi antarane Trump lan anggota liyane.
Apa sing bakal dicoba Trump ing puncak?
Miturut kabeh laporan, Trump arep nglajengake puncak minggu depan, siap kanggo njupuk para pemimpin kanggo tugas amarga ora ngluwihi pertahanan sing cukup. Iku masalah dheweke fokus ing amarga dheweke dadi calon, sanajan dheweke nggunakake basa deceptive kanggo njlentrehke. Trump wis gambaran sing allies ora mbayar quotas lan padha utang menyang NATO, nalika ing kasunyatan defisit wonten ing bangsa mbuwang nimbali taunan. Ana negara sing ora kejawab pembayaran marang NATO.
Liyane mentas, The deplored sak demo politik sing Amerika Serikat “nglampahi 90% saka NATO,” claims pas sing obscures carane NATO bener bisa. Total mbuwang US pertahanan Undhang iki nggantosi 70% saka apa kabeh anggota NATO nglampahi ing nimbali, nanging ora kabeh mbuwang US. Undhang-undhang iki ditrapake kanggo NATO.
Apa Trump tiba ing NATO?
Mlumpat kanggo kantor, Trump kanthi rutin ngendalekake Amerika Serikat minangka jebakan kanggo nglindhungi lan mbudidaya gawe sisa donya, asring damel buruh lan industri Amerika. Pesen kasebut resonated karo buruh putih, sing weruh pemerintah sing ngewangi negara liya lan ninggalake dheweke. Wong-wong sing cedhak karo Trump nyatakake NATO minangka conto saka Amerika Serikat sing njaga donya lan entuk ganjaran sing sithik. Piyambakipun ngandaraken bilih pamanggih babagan rapat umum politik wulan sasampunipun: “Saiki kabeh apik lan kita arep ngrewangi, nanging mbantu dheweke, dheweke ana ing Eropa, mbantu dheweke luwih mbiyantu.
Malah, prinsip pertahanan bebarengan NATO mung sapisan, sawise serangan teroris ing 11 September 2001 ing Amerika Serikat. NATO mbantu mimpin anti-teroris misi sawise serangan lan, pungkasane, mimpin misi mbangun tentara Afghanistan sawise invasi negara-negara sing dipimpin US. Pasukan Bantuan Keamanan Internasional kalebu pasukan saka kabeh anggota NATO.
Apa sing dicritakake Trump marang pemimpin?
Ing surat sing dikirim menyang anggota NATO wulan pungkasan, Trump wis nguatake tuntutane. Panjenenganipun nyerat kanggo Kanselir Jerman, Angela Merkel, “kita kudu golek cara kanggo ngatasi alangan internal ing kapentingan saka kita keamanan bebarengan” lan diterangake Wacana kang politik dhewe ing kasus iki: “Aku ngerti tekanan politik internal kanggo pemerintah mbuwang luwih lan ngginakaken kathah ibukota politik kanggo ngedongkrak belanja pertahanan AS. ”
Kepiye carane beda karo presiden sadurungé?
Trump leluhur langsung, Presiden Barack Obama lan George W. Bush, mencet allies NATO nglampahi liyane ing pasukan sing, nanging pendekatan ora kandhel Trump.
“Kita kudu mbayar kanggo aset, personel, latihan sing dibutuhake kanggo njamin kita duwe daya NATO sing bisa dipercaya lan daya pengaruhe efektif,” Obama ngandika ing konferensi pers ing 2014 ing Brussels sasampunipun saking Rusia. ngelangkungi Crimea, “Dadi salah siji saka perkara sing aku pikir, ing medium lan jangka panjang, kita kudu mriksa yen donya kabeh iku kekacauan.”
Ora kaya para leluhur, Trump ngundakake masalah mbuwang pertahanan ing meh kabeh omongane NATO. Lan ing komentar lan surat kanggo para pemimpin donya, Trump wis ngira yen komitmen AS menyang NATO bisa ditindakake yen pangeluaran ora nambah. Menulis marang Merkel, Trump ngelingake yen “dadi angel kanggo mbenerake Amerika carane sawetara negara ora nuduhake beban keamanan bebarengan NATO nalika pasukan AS terus ngurbanake urip ing luar negeri utawa bali kanthi ciloko serius.”
Apa pendekatan Trump bisa?
Pemimpin NATO ngomong ya. “Iku pancene duwe pangaruh amarga … sekutu saiki mbuwang liyane pertahanan,” ngendikane Sekretaris Jens Stoltenberg ing Mei nalika ngunjungi Trump ing Gedung Putih. “Kabeh sekutu ningkatake anggaran pertahanan.”
Ing wulan Maret, Stoltenberg ngendika yen anggota aliansi wis nambah belanja pertahanan kanggo taun katelu ing saben baris. Nanging, mung pecahan saka aliansi kasebut cocog karo 2% pedoman GDP. NATO ngandika ing Maret sing mung wolung saka 29 negara anggota bakal tekan ambang taun iki.
Kritikus Trump ngomong yen taktik sing ora ana guna. Wong-wong padha kuwatir yen ing Eropah, ing ngendi presiden dadi ora populer, para pemimpin sing ngrusak kanggo nambah mbuwang pertahanan bisa duwe efek sing sabalikna.

Wong wadon ngadhepi Scott Pruitt ing sawijining restoran, nyuwun supaya dheweke mundur

 Wong wadon ketemu karo pangurus Badan Perlindungan Lingkungan, Scott Pruitt, ing restoran ing Washington lan ndhesek dheweke “mundur sadurunge skandal dheweke diusir dheweke.” Mink Kristin iki gadhah nedha awan karo putra, Senin Bareng weruh Pruitt karo rowange ing Teaism ing Penn Quarter lan mutusaké kanggo menehi hasil karo, lanang ing Trailer. Ing patemon video, Mink kasebut “bahan bakar kuwat standar kanggo montor lan trek Pruitt kanggo entuk manfaat saka perusahaan gedhe” lan “pambayaran $ 50 saben wengi kanggo tetep ing condo in DC disambungake menyang energi tenan lobbying, sauntawis sarujuk kanggé ngunduraken pipe wedhi reged” minangka alesan kanggo nyerah “. “We pantes kanggo wong ing EPA tenan nglindhungi lingkungan kita, wong sing pretyaya marang owah-owahan iklim lan njupuk iku akeh kanggo entuk manfaat saka kabeh kita, kalebu anak kita,” ngandika Mink Pruitt ing video. Mink ngandika karo Kate Bolduan ing wayah wengi, ngucapake, “ora ana apa-apa sangsi” ing pikirane babagan ngadhepi Pruitt. “Mungkin gadhah anakku ana karo kula maringi kula ngedongkrak ekstra, amarga iki wong sing secara harfiah kiamat mangsa anakku, mangsa kabeh anak kita … Iku aktif beyo saka resik online, banyu resik sing berkembang kanthong aku lan kanthong kanca-kancane, lan iki kesempatan kanggo ngajak wong, “ujare Mink saka” Erin Burnett OutFront. ” pitakonan sopan ngadhepi dening kepala .Kirim saka EPA terus kanggo munggah ing dina anyar, asisten Pruitt rincian anggota Congress carane piyambakipun nyuwun kanggo errands pribadi lan mantan pejabat EPA sing samesthine kanggo mreksanono marang sadurunge Congress ngandika Pruitt nggunakake tanggalan “rahasia” lan ngilangake telpon lan patemon tartamtu saka tanggalan umum. Dokumentasi EPA nemtokake beda antarane tanggalan Pruitt resmi lan cathetan liyane. Komite Pengawasan DPR nuntut investigasi tuduhan ora pantes migunakake dana pemerintah, travel ora cukup lan biaya sing gedhe banget ing EPA. Pangarepe EPA uga wis dadi subyek babagan babagan selidiki penyelidikan liyane marang tumindak ing agensi. Konfrontasi Pruitt karo Mink tandha acara paling anyar saka pejabat administrasi Trump sing ngadhepi para demonstran sing ngadhepi dheweke nalika ing masyarakat. Nalika kita padha nedha mangan ing restoran Meksiko ing Washington wulan pungkasan, para demonstran nguwuh ing Sekretaris Homeland Security saka Kirsten Nielsen. Sawetara dina sabanjure, sekretaris pers House putih, Sarah Sanders, dipecat saka pemilik dening restoran Virginia. Mink video respon ing statement kanggo CNN, a juru wicoro kanggo EPA, Lincoln Ferguson ngandika Pruitt “tansah nampani sing saka Amerika, apa padha setuju utawa ora setuju karo keputusane digawe ing EPA” Pernyataan kasebut diterusake: “Iki bukti yen sampeyan ngrungokake komentar lan terus matur nuwun, sing ora katon ing video.” Video kasebut ora nuduhake apa sing kedade sawise rapat, senadyan Mink ngandika ing introduksi ditulis kanggo video ing Facebook sing Pruitt mung jumeneng lan kiwa. Miturut Ferguson, iki amarga manajer “wis rampung mangan lan kudu bali menyang EPA kanggo sesi informasi.” “Yen padha ora pengin disebut ing umum, mesthine ora kudu nggawe keputusan sing gawe awak kabeh,” ujare Mink.